joi, 4 decembrie 2014

Cele mai scumpe birouri de inchiriat in Bucuresti: ce spun prognozele ?

Cele mai scumpe birouri de inchiriat din Bucuresti, care acapareaza circa 50% din totalul cererilor in Capitala, se afla in centrul si vestul Capitalei, precum si in zona Floreasca. Analistii imobiliari spun ca pretul chiriilor va creste gradual in urmatorii ani, dupa ce au stagnat sesizabil de la debutul crizei financiare.

            Activitatea de inchierere de birouri in Bucuresti se concentreaza prioritar pe regiunile mentionate. Specialistii spun ca, din 2009, afaceristii au inceput sa caute chirii cat mai accesibile pentru sediile firmelor (de maximum 10 euro/mp pe luna), din pricina recesiunii economice. Trendul a inceput insa sa se schimbe, aparand deja diferentierea preturilor de inchiriere pe zone. Motivul? Cele mai scumpe birouri de inchiriat din Bucuresti au inceput sa fie din nou foarte cautate.


            Multumirea angajatilor, prioritara

            Angajatorii au inceput sa se preocupe de inchirierea de birouri care pot satisface pe deplin nevoia angajatilor de a lucra in zone accesibile si cat mai bine vazute.

            Daca diferenta dintre preturile chiriei pentru birourile din zona Victoriei si Floreasca a  fost aproape insesizabila in ultimii 5 ani, ea vor creste pe masura ce se vor inmulti cererile pentru cele mai scumpe cladiri de birouri din Capitala.

            "80% din cererea de birouri din Bucuresti provine din 3 zone: centru, vest si Floreasca, zone in care se concentreaza jumatate din totalul activitatii de inchiriere si unde se vor livra proiecte in viitor", sustin expertii, care prognozeaza o crestere a preturilor de inchiriere a birourilor in aceste locatii.


            Diferentiere clara pe zone la inchirierea de birouri

            Zonele din Bucuresti unde se vor dezvolta proiecte noi in mediul de afaceri sunt si cele care se vor distinge clar pe harta preturilor de inchiriere pentru cladirile de birouri in Bucuresti.

            In anul 2015, zona Floreasca a atras 50% din cererea de birouri, urmata de Piata Victoriei cu circa 11% si de zonele de centru si vest, cu aproximativ 8%.

            “Incepand cu anul trecut, remarcam ca argumentele devin mai complexe, angajatorii avand ca preocupare centrala satisfactia angajatilor la locul de munca”, explica expertii tendintele din piata de relocare a sediilor de afaceri in zonele scumpe.