vineri, 18 martie 2022

Purtarea bijuteriilor din argint este foarte bună pentru sănătate

 

Purtarea bijuteriilor din argint este foarte bună pentru sănătate

Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii au căutat efectele terapeutice ale pietrelor prețioase și ale mineralelor. O simplă căutare pe Google va genera nenumărate rezultate despre beneficiile pentru sănătate ale argintului, aurului și ale altor metale prețioase. De la inele emoționale doar pentru distracție la amulete concepute pentru a evita anumite pericole, nu este greu să găsiți bijuterii care pretind că au o putere misterioasă.

 În orice piață de schimb sau piață de bijuterii, veți întâlni vânzători care vând pietre. Pietrele lor au un efect vindecător și se spune că vă vor schimba viața. De la turcoazul nativilor americani la miracolul alchimiei, există o lungă istorie în care sistemele de credință sunt învelite în pietre și metale vindecătoare.

 De fapt, purtarea inițială de către familia regală a unei coroane de bijuterii nu este doar un simbol al bogăției și al puterii, ci și un mijloc de combatere a bolilor și a răului.

 


Deci, care sunt beneficiile, dacă există, pe care orice bijuterie le poate deține cu adevărat? Cercetările sunt încă neconcludente, iar multe dintre ele sunt legate de puterea credinței și a sugestiei psihologice, dar purtarea unor bijuterii din argint are beneficii evidente pentru sănătate.

 Datorită efectelor combinate ale prețului, valorii și aspectului, argintul a devenit mai popular ca bază metalică pentru bijuterii decât aurul. Dar beneficiile sale nu se limitează la preț și estetică.


Purtarea bijuteriilor din argint este cu adevărat bună pentru sănătate

Ca metal, argintul are beneficii importante pentru sănătate și a fost folosit de secole în diferite culturi. Argintul s-a dovedit a fi un puternic agent antibacterian care luptă împotriva infecțiilor, ajută la prevenirea răcelii și gripei, vindecă rănile și multe altele.

Argintul contribuie, de asemenea, la reglarea căldurii interne și la circulație. Mulți oameni raportează că nivelul lor de energie și echilibrul emoțional s-au îmbunătățit după ce au purtat bijuterii din argint, deoarece proprietățile naturale ale argintăriei pot compensa interferențele electrice externe, îmbunătățesc circulația sângelui și echilibrul general al temperaturii corpului și ajută la menținerea curățeniei și a imunității.

 Argintul are o istorie îndelungată în ceea ce privește antibioticele și sterilizarea. Mulți bărbați și femei poartă bijuterii din argint pentru a preveni infecțiile, simptomele de răceală/gripală și orice alți viruși și bacterii. Acest beneficiu pentru sănătate este unul dintre motivele pentru care mulți producători aleg să folosească argintul pentru a realiza echipamente și instrumente medicale.

 De asemenea, se spune că unele bijuterii din argint mențin și elasticitatea vaselor de sânge, ceea ce joacă un rol în formarea și vindecarea oaselor, precum și în îngrijirea și repararea pielii.

 În cele din urmă, argintul are un interes tangibil direct în a ne ajuta să evităm substanțele potențial toxice - ca metal, argintul reacționează și se decolorează atunci când întâlnește multe alte substanțe chimice toxice cunoscute.

 De exemplu, dacă bijuteriile din argint pe care le purtați devin albastre pentru o perioadă prea lungă de timp, acest lucru poate indica o creștere a sodiului în corpul dumneavoastră. Văzând o bijuterie de argint albastră vă amintește să mâncați mai puține gustări sărate!

 Unii oameni merg chiar dincolo de bijuterii pentru a se bucura de beneficiile argintului pentru sănătate. De exemplu, unele persoane poartă o mască de somn căptușită cu argint pentru a îmbunătăți somnul de noapte sau poartă mănuși căptușite cu argint pentru a tasta la un laptop, pentru a bloca transmiterea semnalelor electronice de la tehnologie la corp.

 Creatorii de modă au început chiar să exploreze conceptul de încorporare a acestui metal prețios în materialele vestimentare, astfel încât oamenii să se poată bucura de multe dintre beneficiile argintului pentru sănătate în viața lor de zi cu zi.