joi, 8 aprilie 2021

Folie pentru ecran sau husă pentru telefon? Ce îți protejează mai bine telefonul?

 

Folie pentru ecran sau husă pentru telefon? Ce îți protejează mai bine telefonul?

 

Odată ce ai un smartphone, care este primul lucru pe care ar trebui să-l cumperi pentru el? Mulți oameni cred că o husă.

Să folosești un telefon fără husă este ca și cum ai conduce o mașină fără bumper - nimeni nu dorește ca un dispozitiv nou să se spargă, să crape sau să se ciobească. 

Până în 2022, potrivit Allied Market Research, cheltuielile pentru accesorii pentru telefoane mobile sunt de așteptat să fie de aproximativ 107 miliarde de dolari, comparativ cu 61 de miliarde de dolari cheltuiți în 2014. Husele de protecție sunt produsele cele mai vândute din această categorie.

Huse telefoane – protejeaza ecranul

Este întotdeauna trist să vezi ecranul unui telefon spart. Producătorii de folii de ecran susțin că produsele lor împiedică zgârierea sau crăparea ecranului atunci când cade cu fața în jos.

Cu toate acestea, aceste protecții sunt o soluție incompletă.

 Potrivit unui sondaj efectuat de iFixit, o companie care vinde componente pentru a repara dispozitive electronice, proprietarii de smartphone-uri, majoritatea ecranelor sparte de pe smartphone-uri sunt cauzate de impacturi la colțuri și margini. 

Când colțul sau marginea unui telefon lovește solul, impactul este concentrat într-o zonă și cel mai probabil ecranul se va sparge. Dacă a căzut cu fața în jos, impactul este de obicei răspândit pe lățimea ecranului.

Huse telefoane – Previn zgarieturile

Protectoarele sunt utilizate pentru a preveni zgârieturile care slăbesc integritatea structurală a ecranului și la un moment dat pot provoca fisuri mari. 

Dar nu vă așteptați ca un protector să vă salveze telefonul dacă acesta cade pe trotuar.

 Kyle Wiens, CEO iFixit, a declarat că persoanele care sunt îngrijorate de longevitatea telefonului lor ar trebui să ia în considerare o folie de ecran pentru zgârieturile provocate în buzunare.

 „Fiecare telefon cu ecran de sticlă pe care l-am văzut are zgârieturi”, a spus Wiens. „Cred că este inevitabil”.

 

De ce ar trebui să cumperi o husă?

 Pentru o protecție completă, cea mai bună opțiune este o carcasă sau o husă, deoarece acoperă colțurile, marginile și partea din spate a smartphone-ului. O carcasă bună vă va proteja telefonul mobil de zgârieturi și va absorbi șocurile în aceste zone atunci când dispozitivul este scăpat.

Huset elefoane - oferte

 Există sute de huse disponibile în diferite materiale, precum plastic și piele. Wirecutter recomandă hus flexibile din plastic care facilitează prinderea telefonului.

 Carcasele și protecțiile de ecran au avantaje și dezavantaje: o carcasă face ca dispozitivul să fie puțin mai mare, ceea ce îl face să se simtă mai greu în buzunare, iar o folie de ecran adaugă grosime.

 Deci, dacă ar trebui să alegeți un singur accesoriu, o husă sau o carcasă este mai importantă decât o folie, deoarece acoperă mai multe părți ale telefonului.

 Huse telefoane - recomandari

 „În cele din urmă, recomandăm o husă, mai degrabă decât o folie de protecție pentru ecran”, a spus Nick Guy, persoana responsabilă de scrierea recenziilor pe accesoriile mobile pentru The Wirecutter.

 "Nu credem că majoritatea oamenilor au nevoie de o protecție a ecranului, dar din cauza prețului său scăzut nu există nici un dezavantaj în a avea una."